Skräddarsydd Kambodja resa – restips, Dag 7

Skräddarsydd Kambodja resa – restips, Dag 7

Dag 7: Tillbaks till Phnom Pehn

Tar farväl av Sihanoukville. Ber min chaufför att ta mig till några andra stränder, längre bort (Otres Beach II) för att se kvaliteten, då jag inte var så förtjust i stränderna precis vid staden. De var härliga stränder, med små, charmiga hotell. Vissa fräschare än andra, men de kommer snabbt att bli lika fina som de mer nybyggda. De bästa hotellen blir fort uppbokade här, under högsäsong, då det är större efterfrågan på charmiga hotell än vad utbudet är…

Fortsätter färden mot städerna Kampong och Kep.

Här närmar jag mig den Vietnamesiska gränsen, jag kan nästan se den kända ön Phu Quoc! Dit kan man ta sig med båt, men bara från Vietnam.

Staden Kampot, är kanske inte så viktig, utan det är mer regionen, som lockar besökare. Det är bla känt för sina peppar-odlingar och andra kryddor. Många fransmän bodde här under kolonialtiden och odlade upp stora områden. Vissa hus och byggnader påminner därför om franska hus…Här finns det massor av naturupplevelser, vattenfall, besök av tempel, cykelturer, grottbesök, vandring i nationalpark etc.

Kep, som inte ligger långt därifrån, är däremot en mer strandorienterad stad. Hit kom fransmännen som bodde i landet, på semester, så även här ser man hus som är europeiska och en katolsk kyrka hittar man här med. Det finns även här små vackra öar man kan ta en båt till och utforska.

Kep är en ganska outforskad stranddestination, för den som vill ha något riktigt annorlunda under sin Kambodja resa!

Stranden i KEP - Voyage By Me
Stranden i KEP

Vägen till Phnom Pehn går genom byar och småvägar. Inga stora motorvägar i första taget. Men det blir så mycket roligare att se landet så här.

När jag närmar mig huvudstaden blir vägen lite större. Jag åker förbi enorma byggnader – fabriker och jag förstår att det är många internationellt kända märken som syr upp bl a sina gymnastikskor här. Kl är ca 17 och alla arbetare från fabrikerna slutar. De packas ihop på små, små lastbilar för vidare transport till där de bor! Jag hoppas de bor i närheten i byarna runtomkring.

Arbetsdagen är slut - på väg hem - Voyage By Me
Arbetsdagen är slut – på väg hem

Anländer Phonm Penh, så spännande!

Känns lite som ett mindre Bangkok, men inte lika stort och så mycket bilköer och enorma vägar. Man märker att det är ett land under uppbyggnad.

Det blir mörkt och chauffören hittar knappt till hotellet, som ligger på en liten, oansenlig gata. När jag går in genom den lilla dörren öppnar sig ett smultron ställe. Ett litet s k Boutique hotell, med en liten pool och jättevackra rum, enkelt och stilfullt! Ägarna är faktiskt från Japan, det förklarar kanske den genomtänkta designen. De sitter och tar en drink i baren, när jag välkomnas av den franska hotelldirektören, Alain.

Jag är helt slut, så jag orkar inte ta mig till stan för att äta något, så jag beställer en liten middag, som trollas fram och det är ljuvligt gott! Njuter av värmen, den vackert upplysta poolen och lugnet. Utanför murarna är det en hektisk trafik, den märker jag inte ens av…

Det finns inga kommentarer.

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sök