Skräddarsydd resa till Kambodja – restips, Dagar 4-6

Skräddarsydd resa till Kambodja – restips, Dagar 4-6

Dagar 4-6: Upptäcksfärd i Sihanoukville

Tar en tuk-tuk till centrala Sihanoukville.
Härifrån ligger piren där man båtar ut till de olika öarna där man kan bada och snorkla under en dag. Några av öarna har hotell men mest är det strand och bad som gäller där. Jag har tyvärr inte tid den här gången att åka dit, men det får bli nästa gång jag kommer hit!

Arrival hotel - Voyage By Me
Arrival hotel

Staden i sig är inte mycket att ha. En stad som byggts upp utan någon stadsplan (som i och för sig är ganska vanligt i Asien), så den är rätt tråkig och ful. Trottoarerna är halvfärdiga och materialen för att avsluta eller påbörja dem ligger på kanterna och skräpar. Någon berättar att det har sett ut så här de senaste åren…Vet inte om det är sant.

Sihanoukville - Voyage By Me
Sihanoukville

Det finns ett tempel att besöka och ett vattenfall utanför staden, men jag hinner inte med dessa just den här gången heller. Det är lätt att ta sig dit, bara att fråga en tuk-tukförare (be om priset före avfärden – ni kan t om be föraren att stanna kvar tills ni är klara med besöket och ska åka iväg igen, då sitter föraren kvar och väntar, praktiskt!)

Det finns gott om trevliga och mysiga restauranger som många utlänningar håller i. Det verkar som att många utlänningar ser Sihanoukville och Kambodja som ett slags Klondyke och hoppas kunna leva på någon liten business och restaurangverksamheten verkar vara ganska lukrativ. Vid huvudstranden Serendipity beach vid båtpiren, ligger det massor av restauranger med mysiga fåtäljer precis på stranden. Varje restaurang har en ”inkastare” och man går inte förbi dem utan att de försöker locka in en till just deras restaurang, med Happy Hour och 1 drink = 1$…. Kvinnor går omkring med ok på axlarna längst stranden, fyllda med fisk och bläckfiskar som de grillar direkt där du sitter och tar en drink. Barn går omkring och säljer olika souvenirer, vissa av dessa barn kan vara övergivna och utnyttjade på många olika sätt, så var snäll, men försiktig ändå.

Independent Beach - Voyage By Me
Independent Beach

Ska man bo i Sihanouville är det viktigt på vilken strand man väljer att bo på. Ju längre bort från centrum, desto bättre och renare stränder och förstås mindre människor, t ex försäljare som kan bli besvärliga om man vill ha lugn och ro.

Vill man ha party då är det nära Serendipity Beach som gäller!
Stranden Otres Beach II, ca 5 km från centrum, är lugnast och bäst för den som bara vill ha sol och bad.

Otres II Beach - Voyage By Me
Otres II Beach
Stranden Sokha Beach - Voyage By Me
Stranden Sokha Beach

Annars finns Sokha beach, nära staden, som är väldigt bra underhållen, ren och fräsch.

Det finns inga kommentarer.

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sök