Skräddarsydd resa till Kenya och Tanzania – restips, Dagar 7-8

Skräddarsydd resa till Kenya och Tanzania – restips, Dagar 7-8

Dag 7: Tillbaks till Kenya

Vi kör vidare tillbaks för en ny resa i Kenya och får ännu en gång göra om pass- och visumproceduren vid gränsenövergången Holili och Taveta-border och byta bil och chaufför.
Det gäller att hela tiden ha cash med sig så att man har till dricks till alla som hjälper en på vägen. Det är svårt att hitta bankomater i buschen!
Vägen till nationalparken Taita Hills, en mycket mindre och inte lika känd park, går genom helt annorlunda landskap där den röda sandjorden dominerar. Mindre Baobab-träd kantar vägen och jag älskar dem, så jag försöker ta foton när bilen åker förbi. Jag är nästan säker på att detta liknar lite Baobab avenyn (träden är dock betydligt större) på Madagaskar, ön som brutit sig loss från fastlandet Afrika för miljoner år sedan! Bredvid oss byggs det en motorväg som bekostas av kinesiska investerare. Med tanke på hur extremt dålig vägen är så kanske det inte är en så dum idé för dem som bor här. För oss turister är det ju synd, då vi missar Baobabträden och de röda elefanterna man möter här. De är röda då de kastar den röda jorden över sig för att skydda sig mot solen.

Skojigt hotell - Voyage By Me
Skojigt hotell

Den sista biten till hotellet Sarova Taita Hills Game Lodge är så jobbig…. Man skakas om som en milkshake under 2 timmar. Hotellet är så gammalt och nött. Det har sett sina fornstora dagar. Men samtidigt välbyggt och charmigt. Receptionen är som en enda stor hydda med jättehögt tak. Rummen är helt ok, rent och fint och välinredda. Men de har problem med vattentillförsel helt klart. Vattnet är brunrött. Den röda jorden, som man ser när man reser till Kenya, måste ha kommit in i vatten tanken. Har ingen lust egentligen att duscha eller borsta tänderna i detta vatten…Det är dock bra att förstå hur människorna här får kämpa för att få rent vatten och vilken lyx det är för oss att ha rent vatten och inte ens behöva tänka på det i Sverige.

Längst bort - Kilimanjaro - Voyage By Me
Längst bort -Kilimanjaro

Vi gör en eftermiddags gamedrive och ser en leopard på nära håll som slöar sig innan kvällsjakten. Solen börjar gå ned. Färgerna är fantastiska, vi ser de röda elefanterna igen och massor av stora fåglar. Det var en fin kvällstur, där vi kunde se Kilimanjaro långt där borta i solnedgången.

Dag 8: Diani Beach

Vi åker direkt på morgonen mot havet. Efter alla timmar i bilen under 10 dagar skulle man kunna tro att man var väldigt trött på bilkörning. Men faktum är att det kändes aldrig under en enda sekund långtråkigt. Det var så otroligt mycket att se och så mycker olika saker, djur, landskap att upptäcka. En i sällskapet blir väldigt lätt åksjuk. Inte en enda minut kände hon sig dålig! Man står upp i de specialdesignade bilarna/vans, och får luft hela tiden. Även om det ibland är skumpigt så påverkar det inte riktigt åksjukan.
Nu kom vi tillbaks till civilsationen och körde mot Mombasa och förorterna där. Massa folk och bilar igen. Vi som varit bortkopplade så många dagar under vår Kenya resa. Kom fram till semesterparadiset Diani Beach som ligger söder om Mombasa. Dit går det lite charterresor specialiserade på Kenya resor, så vi såg lite mer turister där. Det verkade riktigt bra där. Synd att Kenya har fått lite dåligt rykte om sig, med våldsbetingade händelser. Om man bara besöker rätt ställen och träffar rätt personer så är det ett fantastiskt land. Människorna är så underbara.
Norra Kenya är nog ingen bra ide att besöka med här i söder har man inte alls samma problem och landet är enormt stort. Turisterna sviker Afrika och Kenya. Alla jag träffade som jobbar inom turism, har samtliga sagt: Snälla, säg till alla dina resenärer att Kenya är ett underbart land! Vi behöver turisterna! Så alla som läser det här, boka massor av resor till Kenya! Det är ett fantastiskt land!

Msambweni Beach House

Welcome to Msambweni - Voyage By Me
Welcome to Msambweni

Förbi Diani beach och lite längre bort hittar man den lilla, lilla byn Msambweni. Här har en belgare köpt ett strandhus och byggt upp ett helt fantastiskt ”beachhouse”. Man kan hyra villor med egen pool eller större lägenheter. Helt isolerat från allt. Hit skulle alla världsstjärnor som vill slippa paparazzis komma. Ett paradis! En blandning av arabisk och afrikansk design, som påminner starkt om Zanzibar förstås. Vi är inte långt därifrån.

Lyx! - Voyage By Me
Lyx!
Time for lunch - Voyage By Me
Time for lunch
Villorna med egen pool - Voyage By Me
Villorna med egen pool

Här ska man bara vara, under sin Kenya semester…..

Det finns inga kommentarer.

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sök