Skräddarsydd resa till Kenya och Tanzania – restips, Dagar 9-10

Skräddarsydd resa till Kenya och Tanzania – restips, Dagar 9-10

Dag 9:

Efter en helt underbar frukost uppdukat på terrassen, gör vi en båtfärd med Abdul, en fiskare från den lilla byn. Han tar oss till några rev och vi snorklar runt där lite grann. Inte mycket att se, tyvärr. Han är gullig och visar oss olika fiskar, men har man dykt och snorklat på Maldiverna, blir man inte så lätt imponerad här. Men det är en härlig tur med den lokala segelbåten, utkarvad i en trädstam. Abdul berättar att han vill tjäna ihop tillräckligt med pengar för att kunna köpa sig en egen båt för att ta ut turister på. Han förstår att det ger mer pengar än att fiska. Han har en mobiltelefon och frågar efter en av våra skype-adresser, så att han kan skypa med oss!

Dags för båtutflykt med Abdul - Voyage By Me
Dags för båtutflykt med Abdul
Skepparen - Voyage By Me
Skepparen

Vi tar sen en cykeltur med honom i hans lilla by. Den är fin och ligger i skuggan av alla träd, med grönt gräs. Alla ser ut att må bra. Det ska bli bröllop, så det är stor logistik med mat hantering och musiken dånar över byn. Vi träffar en tyska som har ett guesthouse och ett litet nybyggt trevligt kafé, tillsammans med sin kenyanska man. Jag önskar verkligen att folk hittar hit och tar sig något att äta på detta kafé och sova på deras fina lilla guesthouse. Men nu är det tomt på folk. Ingen är här. De hoppas på att turister ska resa till Kenya och Diani Beach.

Bröllopsförberedelser i byn - Voyage By Me
Bröllopsförberedelser i byn

Dag 10: Nairobi

Efter 4 dagar var det dags att fara hem. Ska ta det lilla flygplanet från Mombasa till Nairobi. 10 platser eller något sådant. Här sitter vi som packade sillar och propellrarna snurrar på. Det är inte min grej det här. Planet surfar fram på osynliga luft”vågor”. Jag försöker njuta av landskapet och visst är det vackert. Man ser allt härifrån. Gamla vulkaner, sjöar, byar, skogar… när vi närmar oss Nairobi flyger vi över enorma växthus. Jag vet inte om de kommer därifrån, men jag tänker alltid på dem, när jag nu köper mina sugarsnaps i affären och det står att de kommer från Kenya….

Vårt plan... - Voyage By Me
Vårt plan…
Arriving Nairobi - Voyage By Me
Arriving Nairobi

Piloter sitter med en liten karta och man undrar om de kommer att hitta rätt! Här blir mitt åksjuka resesällskap illamående….Men resan går fort och vi forslas vidare till den internationella flygplatsen.

Jag kan bara rekommendera att göra en Kenya resa eller en Tanzania resa eller varför inte en rundresa i Afrika kort och gott!

En resa man aldrig glömmer.

Det finns inga kommentarer.

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sök