Skräddarsydd resa till Kenya och Tanzania – restips, Dag 1

Skräddarsydd resa till Kenya och Tanzania – restips, Dag 1

Dag 1: Mot Masai Mara

Afrika. Nord Afrika och syd Afrika – det är som äpple och banan…. Nu är det iallafall dags för en resa till Kenya och en safari. Från metropolen Nairobi till första anhalten i nationalparken Masai Mara tar vi oss igenom långa och sega bilköer ut ur staden, via bra vägar bort till Rift Valley, knappt någon trafik alls på landsbygden! Denna dal sträcker sig från ända från Israel, faktiskt, ned till Moçambique. Vacker utsikt, vi stannar till vid några utsikts platser och bara njuter. Man kan föreställa sig “Lucy” upprättgående, 120 cm lång, upptäcka världen därnere i dalen.

Rift Valley - Voyage By Me
Dag 1 Rift Valley

80 km utanför Masai Mara, kan man säga att äventyret börjar… Vägen blir grus, enorma gropar, stora stenar, eroderade vägkanter som svämmat över under de stora regnen och som nu torkat. Det känns långt att köra 80 km, när man stöter huvudet i taket, nacken går nästan ur led av alla skarpa svängar när bilen kör förbi gropar eller över dem. Men man vänjer sig snabbt, eller blir vägen bättre?

Skolbarn mitt i på fältet i Kenya - Voyage By Me
Dag 1 Skolbarn mitt i på fältet

Vi kör förbi skolor med små barn i söta skoluniformer, varje skola har olika färger på uniformerna. Barnen som vinkar glatt, några massajer med sina spjut och röda plädar, och så detta vackra landskap……Efter 80 km på dessa extremt dåliga ler- och jordvägar, kommer vi fram till Kilima Camp, 1800 m upp i bergen, så det är ganska kyligt. Personalen tar emot lugnt och trevligt, informerar om hur allt fungerar med varmvatten, visselpipa om något händer, ficklampa och framför allt att tillkalla nattvakten från den närbelägna Massaibyn, vid mörkrets inbrott, då vilda djur kan komma in vid tälten. Tälten är lyxiga och så fint dekorerade, riktig dusch och toalett, utsikten från huvudbyggnaden där receptionen, baren och matsalen är underbar och vi ser en stor del av savannen. Vi äter lunch och bara njuter av den fantastiska utsikten.

Dag 1 Vilken utsikt över Masai Mara - Voyage By Me
Dag 1 Vilken utsikt över Masai Mara

Tänk att vi äntligen befinner oss här! Eftersom framkomligheten till lodger och camps är så tuff är det svårt att ha en normal restaurang. Det är inte lätt att forsla mat och dryck på dessa vägar och ha fräscha grönsaker och frukter lättillgängliga, så man löser det genom att ha en meny med möjligtvis 2 olika alternativ. Det innebär att mat under en safari är väldigt dyrt generellt sett. Men, en Kenya resa gör man inte för att äta, och vi är inte så knussliga, så det passar bra för oss. Men faktum är att det är riktigt gott!

Safari i Masai Mara

George, vår guide, som tagit oss hit, ska fortsätta att guida i National Parken Masai Mara. Efter att ha löst något litet administrativt problem vid entréen vid Ooloona Gate, så bar det av. 5 minuter senare såg vi ett lejon promenera omkring och se allmänt blasé ut. 1km bort förstod vi varför…han var mätt! 2 andra lejon kalasade på en flodhäst och han ville inte ha mer! Safarin fortsatte med alla klassiska savanndjur: olika typer av gaseller, impalas, grand gasell, buffel, hyenor, schakler, fåglar av olika de slag, elefanter…vi var nöjda efter denna första dag. Det kändes nästan som Kolmården, hur är det möjligt att det finns så mycket djur koncentrerat just här? Är det säkert att det inte är ett Zoo??

Safariresa Kenya - Voyage By Me
Dag 1 Game Drive med lejonjakt!

Vi återvände till vår camp och tog en öl i solnedgången, lyssnade på ljuden från savannen under oss. Gick tillbaks till tältet och duschade av oss. När vi skulle gå tillbaks till huvudtältet, precis 5 meter från oss, står det 3 st giraffer och äter ovanför våra huvuden. Nu förstår vi varför vi måste ha en guide som tar oss tillbaks till tältet när mörkret inträffar…en hyena eller lejon är mindre kul att stöta på när man ska gå tillbaks efter middagen för att sova…

Vi somnade som stockar och lyssnade på zebrornas tuggande, gnäggande och klapprande!

Det finns inga kommentarer.

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sök