Skräddarsydd resa till Sri Lanka – restips, Dagar 1-2

Skräddarsydd resa till Sri Lanka – restips, Dagar 1-2

Här får du läsa om min Sri Lanka resa. Det perfekta sättet att ta sig runt och upptäcka denna ö är att resa runt med chaufför och bil i sin egen takt. Du får även lite Sri Lanka restips!

Dag 1: Sigiriya klippan (Lejonberget)

Sri Lanka resor börjar bli mer och mer vanligt. Många väljer att resa till Sri Lanka som alternativ till t ex Thailand.

Sigiriya - Lion Rock (Lejonberget) - Voyage By Me
Sigiriya – Lion Rock (Lejonberget)

Ett måste när man besöker Sri Lanka, är att åka till berget i Sigiriya, det sk Lejonberget. Ett naturfenomen, som utnyttjats av kungar för att visa sin makt där de låtit bygga ett fort och vackra vattenträdgårdar, smyckat med målade fresker och långa, långa trappor. Restips! Ha sköna skor och vattenflaskor! Det är långt, brant och oerhört varmt, men det är värt mödan, när man kommer upp! Att inte se denna sevärdhet, under en resa till Sri Lanka, är som att åka till Paris och missa Eiffeltornet!

Jag välkomnas på flygplatsen av chaufför och blomsterkrans. Man kastas direkt in i den lankesiska atmosfären!

Det bär omedelbart iväg till, ca 4 timmar bort mot de centrala delarna av ön. Vi färdas en stor del på natten, så jag ser inte så mycket och är väldigt trött!

Ödla Sri Lanka

Hotellet, där jag bor, med en vid utsikt över Lejonberget i horisonten, och Sri Lankas i särklass största pool, är toppen fräscht och det känns lyxigt att installera sig där efter den intressanta minubussturen från flygplatsen. Tur att vi inte körde själva! Blandningen av alla tuk-tuks, helt galet fartblinda busschaufförer, cyklister och mopedister utan hjälm, personer och vildhundar som korsar där de tror att det passar, och förstås korna, som precis som i Indien, får vandra fritt, gör att vi inser att man ibland måste ge upp stoltheten (det här klarar jag! )och låta en professionell köra. Indika, tar oss lugnt och sansat igenom allt trafikkaos, fram till hotellet Aliya. Synd att bara stanna här en dag, men lyckan av att ha kommit fram, gör att vi inte har ro att stanna och njuta av pool, utsikt och spa! Men ett tips är att det kan vara skönt att få sova ut här och komma i form efter resan och jetlag.. men nu bara måste jag vidare och utforska.

Dag 2: Polunnaruwa och Dambulla

Tyvärr hann jag inte med den stora, stora poolen! Jag ska ju iväg på upptäcksfärd! Vi tar oss mot Polunnaruwa och ruinerna i den gamla 1300-tals staden, som upptäcktes av en slump av fransmän på upptäcksfärd, precis som jag! Det lugn som väntar här, är underbart rogivande! Inte en kotte….några kor! Det är en säsong då turister väljer andra resmål än resor till Sri Lanka.

Ruinstaden är så stor, så Indika, kör oss runt till de olika delarna. Jag stöter på en familj som hyrt cyklar och cyklat runt området med bebis och allt! Bra idé, om det inte vore så vansinnigt varmt! Ett tips är att ta skor som är lätta att ta av och på, då vid många tempel och stupas, måste man, av respekt, ta av skorna innan man går in på området. Dagar med mycket kulturella besök, betyder mycket av och på med skor… flipp-flopp är toppen!! Knyt- eller knäppskor botten! Vid Dambulla templet är det samma sak. Detta tempel är skapat i grottor, hundratals buddhor finner man därinne och vackra vägg och takmålningar. Men det är lite mörkt, så svårt att ta foton. Jag ser de första små makakerna vid en Buddha staty.

Det finns inga kommentarer.

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sök