Skräddarsydd resa till Tanzania och Kenya – restips, Dag 4

Skräddarsydd resa till Tanzania och Kenya – restips, Dag 4

Dag 4: Serengeti

Hyenorna ylade hela natten, vi hade inga skor utanför tältet som de kunde röva bort eller tugga sönder, så vi kände oss trygga! Däremot på morgonen var det en enorm 20 cm kolsvart tusenfoting som kröp under sängen. Jag petade på den och den rullade ihop sig som en kanelbulle och jag kunde kasta ut den!
Ett problem för alla lodger och tältcamps, vid resor i Tanzania, är vatten och eltillförsel. Speciellt som alla besökare har minst 2 olika elektroniska prylar som måste laddas upp. Telefoner, ipads, kameror laddar ur snabbt efter en dag och här har de löst problemet med att ha ett enda laddningsrum där alla laddar sina apparater. Risken för stöld är minimal. Vem smiter iväg under natten med någons Ipad, när lejonen lurar bredvid?
Även hårtorken finns här. Så det är bara att frisera sig tillsammans med den gäst som kommer och laddar sin telefon. Mitt i ödemarken kan man inte vara så knusslig!
Vi går upp kl 6 för att se den fantastiska soluppgången över Serengeti. Dricker för mycket av det blaskiga kaffet….så vi får ont i magen.

Utsikt Pioneer Camp Serengeti - Voyage By Me
Utsikt Pioneer Camp Serengeti

Heldags gamedrive med pick-nick! Återigen alla gnuer. Idag gick de på led, det tog aldrig slut! Vi var tyvärr tvungna att bryta ledet, för att köra förbi. Efter gnuerna var det dags för tusentals zebror. Vi såg krokodiler som bara väntade på att zebrorna skulle korsa ett vattendrag, men de var alerta och tog det försiktigt. Helt plötsligt fick Bilal bråttom. Han ville inte säga vad det var, men han pratade i radion och på mobilen. Körde oss snabbt på de gropiga vägarna. Vi såg helt plötsligt 30 safaribilar på rad, var kom alla de här bilarna från? En leopard i ett träd! Alla chaufförer meddelar var de hittar djuren och Leoparder är svårfunna, så alla vill se. Även chaufförerna! Den ligger bara på en gren och flyttar huvudet ibland. Den kan ligga så i flera timmar, så efter ett tag, blev det tråkigt. Men den är fantastiskt fin och graciös.

Övergångställe för Zebror i Serengeti - Voyage By Me
Övergångställe för Zebror i Serengeti
Rader av Gnuer i Serengeti - Voyage By Me
Rader av Gnuer i Serengeti

Ett problem som kan uppstå vid en safari, under en Tanzania resa, är behovet av en toalett. Det går inte att gå ur bilen och sätta sig bakom en buske, eftersom det kan vara ett lejon, hyena eller något annat skumt som gömmer sig i gräset. Vi få överhuvud taget inte gå ur bilen. Därför måste man vara lite smart och inte dricka för mycket kaffe och juice till frukost, dricka vatten i små klunkar så att det inte rinner igenom på 10 minuter. Guiden vet var det finns säkra ställen med toaletter, men de är få och ligger långt bort. Bilal och andra guider, vet precis hur logistiken ska skötas. Vi har aldrig någon känsla av att han stressar, när vi stannar till länge för att titta på något djur. Eller blir fascinerade av ett djur som för honom är totalt ointressant, typ en Dik-Dik! En liten tanig, darrande, och rädd mini-gasell-typ! Som inget rovdjur egentligen vill äta, då det är så pyttigt! De lever i par och inte i grupp. Hyenorna gillar nog Dik-Dickarna!

Det finns inga kommentarer.

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sök